Statiegeld systeem

Statiegeld systeem

Overdag bij de KMR maken we gebruik van een statiegeldsysteem voor de drankbekers. Dit om ons terrein schoon te houden & om zo min mogelijk waste te creëren. Hoe het precies allemaal werkt, lees je hieronder:

Bij het eerste bezoek aan de muntenverkoop krijgt iedere bezoeker 1 “bekermunt” en een stempel om te bevestigen dat dit zijn/haar eerste bezoek was. Iemand met stempel heeft dus al een drankmunt gehad en kan geen tweede krijgen!

Bij vragen gaat het als volgt te werk:
De bekermunt heb je nodig bij het bestellen van je drankjes:

Ronde 1: Bij het bestellen lever je de gekregen bekermunt in & betaal je voor je drankje. Voor elk drankje één bekermunt.

Ronde 2 en later: Bij het bestellen lever je de oude beker in voor een schone beker & betaal je voor je drankje. Voor elk drankje één beker.

Ga je naar huis? Lever dan je beker(s) en/of bekermunten in bij de bar.

Let op: Iedereen krijgt van ons 1 bekermunt zodat je niet hoeft te betalen voor je beker. Raak je deze munten of bekers kwijt? Dan kun je aan de bar een nieuwe beker kopen voor 1 consumptiemunt + je drankje bestellen voor 1 consumptiemunt.
(bekermunten zijn niet inwisselbaar voor geld)

Heb je vragen over het ‘statiegeldsysteem’? Kom naar de muntenverkoop, we leggen het je graag uit!

Bekers: De bekers die we gebruiken bij de KMR worden gemaakt vanuit gerecycled plastic. We verzamelen de bekers na gebruik als aparte afvalstroom.