Regelementen

Regelementen

Op deze pagina

Wedstrijdbepalingen

Knorrensteijn Memorial Regatta 15 oktober 2022

Dit zijn de bepalingen van de KMR 2022. Tot een week voor de eerste wedstrijddag kunnen deze bepalingen nog wijzigen. Eventuele grote wijzigingen ten opzichte van deze versie zullen worden aangekondigd door de wedstrijdleiding op de voorpagina van de website van de KMR. 

Vaarregels

Vaarregels tijdens de wedstrijd (4400m)

  1. Oplopen: de oplopende ploeg dient aan bakboorzijde in te halen. Een ploeg wordt geacht te zijn opgelopen indien de achtersteven van haar boot gepasseerd is door de voorsteven (boegbal) van de oplopende ploeg.
  2. Ploegen moeten stuurboordwal houden. Het aan bakboordwal afsnijden van de bocht is dus niet toegestaan.
  3. De keerboei halverwege de baan moet aan stuurboordzijde worden gepasseerd.
  4. Vanaf 100 meter voor de keerboei tot 100 meter na de keerboei geldt er een inhaalverbod. Dit gebied is gemarkeerd met rode vlaggen.
  5. Oplopende ploegen waarvan de voorsteven voorbij de achtersteven van de opgelopen ploeg is, op het moment van het betreden van het gebied waar het inhaalverbod geldt, nemen bij de keerboei de binnenbocht. De opgelopen ploeg moet uitwijken naar de buitenbocht (stuurboordzijde van de ballenlijn).
  6. Ploegen die in het gebied waar het inhaalverbod geldt oplopen, moeten uitwijken naar de buitenbocht (stuurboordzijde van de ballenlijn), dan wel achter de voorgaande ploeg blijven totdat het gebied waar het inhaalverbod geldt, weer is verlaten.
  7. Ploegen die de binnenbocht nemen zijn verplicht om deze koers aan te houden en mogen de ballenlijn niet overschrijden.
  8. Ploegen die de buitenbocht nemen zijn verplicht om deze koers aan te houden en mogen de ballenlijn niet overschrijden.
  9. Ongestuurde nummers moeten een persoon hebben die ernaast fietst.

Keerboeisituaties

Stuurliedenvergadering

Mochten stuurtjes zich al in willen lezen over de wedstrijd is hier alvast de presentatie voor de stuurlieden vergadering te vinden. Let op de stuurlieden vergadering is nog steeds verplicht.

De 2022 presintatie zal hier binnenkort worden geupload. Kom terug de week het evenement.